Masterclass: hoe zorg ik voor passend onderwijs?

Hoe communiceer ik met school? Wat kan ik wel/niet verwachten?

Wat als het niet (meer) lukt?


Voor: ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.


Leer wat jij als ouder kunt doen als het onderwijs voor je kind niet passend is.

Meer info:

Sinds je kind naar school gaat zie je dat hij/zij verandert. Waar je eerste een heel vrolijk, enthousiast, ondernemend kind had, zie je nu fruatratie, boosheid en lusteloosheid.

Je bent zoekende in hoe je dit moet aankaarten. Je weet niet goed op welke manier je dit moet zeggen, wilt niet de zeurende ouder zijn, of dat ze denken ‘heb je weer zo’n ouder die denkt dat haar kind hb is’.  Want dat is het niet, jij maakt je echt zorgen over het welzijn van je kind.


En als je het toch hebt verteld, wat mag je dan eigenlijk van zo’n school vragen en verwachten? Wat kunnen ze eigenlijk bieden en wat niet? Dat het onderwijs niet 100% aangepast kan worden op één kind snap jij ook wel, maar wat kan wel?

Welke kennis kan ik van de lk verwachten? Bij wie klop ik aan als de leerkracht het niet lijkt te begrijpen of op te pakken? Hoe maak je ze duidelijk wat je bedoelt? Wat je kind nodig heeft, waar je zorgen liggen, zodat er een samenwerking ontstaat met school. Zodat je je niet bezwaard voelt, maar gehoord en serieus genomen?

Welke expertise kan een school eigenlijk inroepen als zij het antwoord niet direct hebben? Welke disciplines zijn er te betrekken? En wie is verantwoordelijk voor het inroepen van deze hulp? Dus wie spreek ik hier op aan? Ga ik naar de leerkracht, naar de directeur, naar…


En als het echt niet meer gaat, of als de school niet kan of wil bieden wat jouw kind nodig heeft, welke mogelijkheden heb je dan? Wat houdt zorgplicht en leerplicht dan in? Wat is een school verplicht te doen en vast te leggen in zo’n proces en welke rechten heb jij als ouder hier in?

En bovenal: wat kun jij als ouder allemaal doen om te voorkomen dat je op het punt komt dat je tegenover school staat en er geen mogelijkheden meer zijn voor jouw kind op deze school. Want daarin kun jij al heel veel doen.


In deze uitgebreide masterclass waarin ik je alle antwoorden op deze vragen ga geven. Ik ga je super praktisch uitleggen hoe het schoolsysteem werkt, en wat jij hierin kunt doen en mag verwachten. Je hebt aan het einde van deze masterclass enorm veel handvaten om dit aan te vliegen, zodat jij kunt zorgen voor passend onderwijs.

Inhoud van de Masterclass

In deze Masterclass leer ik je wat je kunt doen als het onderwijs niet/ niet meer passend is voor je hoogbegaafde kind.


Ik behandel onder andere:

- Wat zijn de signalen dat het niet goed gaat?

- Hoe communiceer je dit met school?

- Wat mag je van een school verwachten (en wat niet?)

- Bij wie moet je zijn voor wat?

- Welke partijen kan ik betrekken en wat zijn hun taken?

- Wat zijn de scholen verplicht te doen?

- Wat als het op deze school niet meer lukt?


Je leert hoe het schoolsysteem werkt in dit soort situaties, wat jij daarin kunt doen en welke wegen je kunt bewandelen. Zodat jij sterker staat in je contact met school en beter op kunt komen voor je kind.

De masterclass staat bol van de praktische kennis en direct toepasbare tips en adviezen.


Met ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs (als leerkracht, Intern Begeleider en Vakspecialist bij het Samenwerkingsverband) ken ik het onderwijs op mijn duimpje en kan ik je de weg wijzen.

Wat anderen zeggen over deze Masterclass:

- Dankjewel, we weten nu precies hoe we het gesprek met school vanmiddag aan moeten pakken!

- We hebben direct jouw adviezen toegepast. Er zijn afspraken gemaakt en school komt in actie!

- heel professioneel, vol met kennis en kunde, veel expertise en heel praktisch.

- fijn dat we nu weten wat we mogen verwachten van school.

- ik vond het mega interessant, ik heb nu handvaten om verder te kunnen.

- Heldere uiteenzetting van wat de mogelijkheden zijn, hoe de processen werken en dus wat de opties zijn als ouder. 


Praktische informatie

De Masterclass heeft reeds plaatsgevonden.

Je koopt de replay van deze Masterclass nu voor 49,- ipv 149,-

De Masterclass duurt 1 uur en 45 minuten en koop je hier: